שאלה 4 קל מדי?
5 posters
עמוד 1 מתוך 1
שאלה 4 קל מדי?
מה קורה אנשים?
מה אני מפספס פה עם היעילות?
החיפוש שאני מבצע הוא כל פעם חיפוש על חצי רשימה לא?
מה אני מפספס פה עם היעילות?
החיפוש שאני מבצע הוא כל פעם חיפוש על חצי רשימה לא?
ohad cohen- מתפקד בקושי
- מספר הודעות : 6
Re: שאלה 4 קל מדי?
גם אני לא הבנתי את היעילות פה, גם אם אתה עושה חיפוש על חצי מהרשימה , (זה אומר שאתה הולך מההתחלה והסוף ביחד עד שהפוינטרים שווים), אז אתה עדין באותה יעילות כמו ללכת ישירות מהסוף להתחלה כי במקום לעשות פעולה 1 כל פעם אתה עושה 2 בכל איטרציה זה לא מובן כי אתה עדין חייב לעבור על כל אברי הרשימה ולבדוק אותם אחד אחד אז שום מיון/חיפוש יעיל שלמדנו לא יכול לעזור.
ה worst case שכל האיברים ברשימה שונים זה מזה מאוד מזכיר bubble sort ולכן אם אני לא טועה היעילות היא תמיד O של n בריבוע
ה worst case שכל האיברים ברשימה שונים זה מזה מאוד מזכיר bubble sort ולכן אם אני לא טועה היעילות היא תמיד O של n בריבוע
AViG- מתפקד בקושי
- מספר הודעות : 2
יעילויות, סיבוכיות ושאר ירוקות שאנחנו לא אוהבים לאכול!
בגדול אפשר לעשות את 4 בגירסא של bucket sort ולקבל יעילות לינארית (הרי נתון טווח המיספרים 200-800 ולכן עבור כל מספר ברשימה ניתן לבדוק אם ערך האנידקס הזהה במערך גדול מאפס או לא, אם כן מוצאים מהרשימה, אם לא מוספים 1)
אך במקרה זה אנו עלולים להשתמש במקום רב בזיכרון לחינם (כיוון שנשתמש במערך לוקאלי בפונקציה, אין זה קריטי לטעמי...)
הכל טוב ויפה אך במידה ונבחר בשיטה זו לא נצטרך להשתמש בעובדה שניתן לעבור על איברי הרשימה משני הכיוונים ולכן אין לי מושג מה רוצים מהחיים שלנו!
אך במקרה זה אנו עלולים להשתמש במקום רב בזיכרון לחינם (כיוון שנשתמש במערך לוקאלי בפונקציה, אין זה קריטי לטעמי...)
הכל טוב ויפה אך במידה ונבחר בשיטה זו לא נצטרך להשתמש בעובדה שניתן לעבור על איברי הרשימה משני הכיוונים ולכן אין לי מושג מה רוצים מהחיים שלנו!
itaytak- מתפקד בקושי
- מספר הודעות : 1
באמת נראה לי מוזר כל הקטע הזה של רשימה דו כיוונית, כאשר אין בזה צורך בכלל בבעיה מסוג זה...
אני פשוט העדפתי להתעלם מהעובדה שהרשימה היא דו כיוונית. אבל זה היה תרגול טוב לכתיבת פונקציות שעובדות עם רשימות מסוג זה...
אני פשוט העדפתי להתעלם מהעובדה שהרשימה היא דו כיוונית. אבל זה היה תרגול טוב לכתיבת פונקציות שעובדות עם רשימות מסוג זה...
טוב לפי דעתי בגלל שהם כותבים "יעיל ככל הניתן" אז הם מתכוונים לעשות חיפוש משני הכיוונים בו זמנית ....
וזה לא כ"כ פשוט ליישם...
ממה שניסיתי....
יש רעיונות? או שפשוט לעשות חיפוש לא יעיל בכיוון אחד... ?
וזה לא כ"כ פשוט ליישם...
ממה שניסיתי....
יש רעיונות? או שפשוט לעשות חיפוש לא יעיל בכיוון אחד... ?
ohad cohen- מתפקד בקושי
- מספר הודעות : 6
לדעתי הם רוצים שנעשה פה כמו מיון דליים
ליצור מערך דינאמי של 601 תאים וכמו שנרשם פה מקודם לבדוק בכל תא לפי הציון אם יש 0 או לא
לא חושב שיש דרך יותר יעילה מזו
לא חושב שיש דרך יותר יעילה מזו
SHAHARC- מתפקד בקושי
- מספר הודעות : 2
עמוד 1 מתוך 1